2X2 SEYMOUR 1.jpg

999 Seymour

This condo renovation in Yaletown, Vancouver aims to use a simple palette of materials with fine detailing to create a simple and elegant reinterpretation of space. The millwork makes use of naturally finished oiled oak for the flooring and cabinetry. The herringbone pattern on the floor creates interest against the cabinetry and makes use of larger dimensions to convey a more modern approach to the classical design. The island becomes a centrepiece against the kitchen, making use of black powdercoated steel to contrast the wood, and clad in a gorgeous marble countertop. Casters hidden beneath the cabinet allow the island to become moveable throughout the space, and onto the large patio for social gatherings. The steelwork conveys a more industrial aesthetic against the natural palette, but still feels warm and inviting.

 

 

Status: Complete

 

Design: Jenny Basset & David Tyl

Construction: Vertical Grain Projects

Location: Vancouver, British Columbia

2X2 SEYMOUR 2.jpg
2X2 SEYMOUR 4.jpg
2X2 SEYMOUR 5.jpg
2X2 SEYMOUR 3.jpg
A50.00_ELEVATIONS-A50.00.jpg
A70.00_DETAILS-A70.00.jpg
Scene 4.png
Island 1.png
Scene 6.png

Twobytwo Architecture Studio

Architecture x Interior design x Landscape design

Residential x Commercial

Licensed to practice with the AIBC

Located in Vancouver, British Columbia

logo_1.png